Algemene

informatie over

Albast

       


Welkom

Home

Nieuw

 

Sieraden op naam edelsteen

 

 

Bestellen

Nieuws

Info

 

Rariteitenkabinet

Sieradenparty

Werking Edelstenen

 

Kijk voor meer nieuws

op Gaia Facebook

 

Albast is een zachte, witte, hafdoorzichtige steen die zeer goed te polijsten is.

 

 Een andere naam is onyxmarmer, omdat de gebande structuur aan  onyx  herinnert. Het is een geelachtig wit, vrij hard marmer. Het wordt ook oriëntaalse albast genoemd omdat het al in de oudheid bewerkt werd in het Midden-Oosten. Een andere naam is onyxmarmer, omdat de gebande structuur aan  onyx  herinnert. De Griekse naam alabastrites is wellicht afkomstig van de stad Alabastron in Egypte, waar de steen werd gedolven, maar het is ook mogelijk dat de stad naar de steen is vernoemd. Het oriëntaalse albast werd veel gebruikt om parfum- en zalfflesjes van te maken.

 

De oude Egyptenaren noemden deze combinatie van Calciet en Seleniet de steen van de Zonnegod. Zij geloofden dat als ze met Albast begraven werden de steen hun ziel naar het licht zou brengen, een soort brug naar de sterren en de Goden.

De steen helpt bij vergeving en zelfvergeving en maakt je flexibel. Het is een symbool van zuiverheid die je een gevoel van kalmte en vrede geeft.

Albast stimuleert de hersenactiviteit en zorgt voor een helder hoofd en helpt de ruggengraat te versterken en kromming te verminderen. Door het Seleniet in de steen is deze verbonden met de Engelen

 

Maken van Albast kruiken in Egypte

 

 

 

Agaat - Amazoniet - Amethist - Aquamarijn - Aventurijn - Barnsteen - Bergkristal - Calciet - Carneool - Chakrastenen - Chalcedoon - Charoiet - Chrysopraas - Chrysocolla - Citrien - Dumortieriet - Fluoriet - Granaat - Goudsteen - Hematiet - Howliet - Hemimorfiet - Ioliet - Jade - Jaspis - Koraal- Kyanite Labradoriet Lapis Lazuli - Lavasteen - Maansteen - Mookaiet - Malachiet - Natuurmateriaal - Obsidiaan - Onyx - Opaal - Opaliet - Parel  - Peridoot - Pyriet - Robijn - Rhodoniet - Rodochrosiet - Rookkwarts - Rozekwarts - Serpentijn - Smaragd - Sodaliet- SpinelSugiliet- Tijgeroog - Toermalijn - Topaas - Turkoois - Unakiet - Zilver - Zoisiet - GaiaGems - Kazuri sieraden - Etnische sieraden - Etnische kralen - diversen