Algemene

informatie over

Aventurijn

Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden Aventurijn

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

Kijk voor meer nieuws op Gaia Facebook

 

 

 

 

 

De Aventurijn heeft meerdere kleuren maar door zijn samenstelling heeft deze geduldige steen vrijwel dezelfde kenmerken.

 

De groene aventurijn werkt positief op de hartstreek en op de huid. Huiduitslag en acne kunnen door deze steen worden verminderd. Is bovendien goed te gebruiken voor de darmstreek, kan zorgen voor een verlaging van het cholesterolgehalte. Maar ook andere storingen van de spijsverteringsorganen (winderigheid, vol gevoel, verstopping, diarree) worden door aventurijn positief be´nvloed. 

      

De blauwe aventurijn heeft een kalmerende werking. Ontspant en vermindert nervositeit. Helpt interessante of noodzakelijke plannen kalm, maar consequent aan te pakken. Helpt bij pijn en chronische stijfheid, werkt verkoelend en koortsverlagend.

Ook de gele aventurijn is een steen met een stimulerende, verlichting- en energiegevende werking. Verzacht verdrietige en onrustige gevoelens.  Bevordert een opgewekte, ontspannen stemming. Bevordert de bloedaanmaak, verbetert de doorbloeding van gevoelloze plekken en verwarmt en activeert deze.

 

    

De rode aventurijn helpt je door te zetten in moeilijke situaties. Hij helpt je jejelf te vergeven en te lachen om je fouten. Het versterkt het bloed en kan de aanmaak van rode bloedlichaampjes in het beenmerg bevorderenen en de bloedsomloop reguleren.

Rode aventurijn helpt tegen auto-imuunsysteem ziekten en leverproblemen.

          

Oranje aventurijn stimuleert de vitaliteit en heeft een zeer goede uitwerking op het gemoed. Deze steen wordt ook wel  Aventurijn-Zonnesteen, genoemd, door zijn uiterlijk en ook door de werking  die deze steen op de menselijke psyche heeft. De bruinrode of oranje  Aventurijn brengt zijn drager vreugde en geeft zelfstandigheid en originaliteit. Deze steen staat in contact met het tweede chakra en kan gebruikt worden om creatieve blokkades op te lossen en ook om seksuele  traumas op te sporen en te verwerken.