Algemene

informatie over

Fluoriet

       


Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden Fluoriet

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

Kijk voor meer nieuws op Gaia Facebook

 

 

Fluoriet kan vele kleuren hebben. Geslepen Fluoriet kan daarom met vele andere stenen verward worden. Deze steen wordt onder meer in koper en zilverertsaders, rotsgangen en scheuren in gesteente aangetroffen.

Fluoriet komt van het Latijnse woord fluere, dat stromen betekent. Een energiegevende steen, helpt aarden, heft negativiteit en emotionele blokkades op, kalmeert en  bevordert het helder denken. Is een goede steen voor meditatie. Werkt stabiliserend, leidt er echter niet toe dat onderdrukte gevoelens en gedachten boven komen. Helpt wel om deze in stilte te verwerken. Fluoriet werkt op de luchtwegen en longen. Fluoriet heeft ook een gunstige werking op het zenuwstelsel en kan daarom goed gebruikt worden tegen allergieën die een psychische oorzaak hebben.

Vanwege het hoge fluorgehalte is de steen vooral geschikt in geval van ziekten die met een tekort aan fluor samenhangen en bij tandbederf. Hij kan gebruikt worden als een mondwater.

 

Naast de algemene werking hebben de verschillende kleuren fluoriet ook eigen specifieke werkingen:


* Witte fluoriet op het kruinchakra reinigt de aura.


* Paarse fluoriet op het voorhoofdchakra stimuleert de spirituele groei en de intuďtie, vermindert geestesziektes, versterkt de concentratie, beschermt tegen hoofdpijn en energetisch vampirisme. Een goede beschermsteen voor overgevoelige mensen.
 

* Blauwe fluoriet op het keelchakra stimuleert creativiteit en communicatie, heelt aandoeningen aan neus, keel en oren, en is kalmerend. Tegen aandoeningen van de luchtwegen zoals verkoudheid, keelpijn en griep.
 

 * Groene fluoriet op het hartchakra heelt aandoeningen van huid, longen, bronchiën en zenuwen. Goede steen bij allergieën en maag/leverklachten.
 

* Roze fluoriet op thymus of hartchakra verzacht een verhard gemoed, maakt je liever voor jezelf en je omgeving.
 

* Gele fluoriet op het zonnevlechtchakra heeft een sterk effect op lever, blaas en nieren, maakt daadkrachtig en creatief, is ontgiftend. Het maakt vitaal, vrolijk en gezond.
 

* Oranje fluoriet op het heiligbeenchakra helpt bij blaasontsteking, helpt alles in het lichaam vloeibaarder te maken en meer te laten vloeien. Helpt ook bij aderverkalking en verzuring (reuma, jicht).
 

* Rode, bruine en zwarte fluoriet op het basischakra beschermt tegen negatieve emoties en situaties.
 

* Regenboogfluoriet (vertoont alle kleuren samen) kan op alle chakra’s. Maakt lenig en behendig, zowel lichamelijk als geestelijk. Goede steen tijdens zwangerschap en baren. Hulp bij afvallen.

* Fluoriet kan veel meer kleuren hebben dan enig ander mineraal - van typisch paars tot blauw, groen, geel, ornaje, roze, bruin en zwart, met alle pasteltinten ertussen. Toch is zuiver fluoriet kleurloos. Alle regenboogkleuren van fluoriet worden veroorzaakt door sporen van onzuiverheden in diverse metalen die de plaats van calcium in het molecuul innemen.