Welkom

Home

Nieuw

 

Hangers

Ringen

Kettingen

- kettingen Extra Lang

Oorhangers

Armbanden

Broches

Raamhangers

Runen

 

Stone-ART

Dotpainting-art

Mandala-art

 

Etnische sieraden

etnische kralen

Kazuri sieraden

Chakra sieraden

 

Gaia Gems

- edelsteen hangertjes

- luxe edelsteen troshangers

- stenen, kralen, snoeren

- buideltjes

Diversen

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

zilvergieten

tijdelijke map

leuke links

kunstmarktjes

- sieraden maken

 

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

 

 


De invloed van kleuren

 

Ook de kleur is van invloed op de werking van de steen. U zult zeker de werking van kleur op uw gevoel herkennen. Er zullen kleuren zijn waar u niets mee heeft en kleuren waar u zich prettig bij voelt. U kunt dit meenemen bij de keuze van een steen.

 

Rood is een opwekkende kleur en helpt bij vermoeidheid en een tekort aan energie. Rode stenen verlichten spierpijn, helpen bij huidproblemen en allergieλn en verbeteren de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Rood is echter wel een heftige kleur en teveel rood kan leiden tot onrust, woede of agressie.

klik voor rode stenen

Roze staat voor fijngevoeligheid, zachtheid en onschuld. Roze stenen zijn heel goed voor kinderen. Ze zorgen voor een evenwichtig gevoel en werken kalmerend. Ze geven inspiratie. Helpen bij darm- en buikkrampen en bij brandwonden.

klik voor roze stenen

Geel staat voor het verstand, de rede en logica. Gele stenen versterken het zenuwstelsel en verbeteren de energiedoorstroming. Ze zorgen voor een optimistische kijk op het leven. Let er wel op dat teveel geel onverschillig kan maken.

klik voor gele stenen

Bruin is een mix van rood, blauw en geel en heeft vele tussenkleuren. Bruin is een warme kleur en maakt dat je je verbindt met aarde en universum.

Groen werkt kalmerend en zorgt voor harmonie. Groene stenen versterken het hart en verbeteren de stofwisseling. Ze bevorderen creativiteit en positief denken. Teveel groen kan leiden tot lusteloosheid.

klik voor groene stenen

Blauw werkt rustgevend en verfrissend. Blauwe stenen hebben een positieve invloed op de spraak en communicatie. Ze helpen bij bloedarmoede en brengen rust bij lichamelijke en geestelijke overactiviteit.

klik voor blauwe stenen

Paars is de kleur van spiritualiteit en goddelijkheid. Paarse stenen bevorderen de intuοtie en werken stimulerend. De stenen geven innerlijke rust en helpen goed bij slapeloosheid. Ze verbeteren de stofwisseling en verminderen kramp.

klik voor paarse stenen

Wit staat voor zuiverheid, zachtheid en stilte. Witte stenen helpen bij de spirituele ontwikkeling. Ze werken vochtafdrijvend en hebben een gunstige invloed op de luchtwegen.

klik voor witte stenen

Grijs staat voor de kleur van vriendschap bij de Hopi indianen. Deze kleur staat symbool voor zekerheid en veiligheid.

klik voor grijze stenen

Zwart is de kleur van het mysterieuze en kracht. Zwarte stenen kunnen een gevoel van zekerheid en stabiliteit geven, maar ook voor afstandelijkheid zorgen. Ze geven een goede binding met de aarde en werken ontspannend. Verlichten pijn.
Pas op dat zwart ook een gevoel van pessimisme en negativiteit kan oproepen. Zwarte stenen zijn vanwege hun sterke werking niet echt geschikt voor kinderen.

klik voor zwarte stenen

 

 

 

 

 

Agaat - Amazoniet - Amethist - Aquamarijn - Aventurijn - Barnsteen - Bergkristal - Calciet - Carneool - Chakrastenen - Chalcedoon - Charoiet - Chrysopraas - Chrysocolla - Citrien - Dumortieriet - Fluoriet - GAIA GEMS - Granaat - Goudsteen - Hematiet - Howliet - Hemimorfiet - Ioliet - Jade - Jaspis - Koraal- Kyanite Labradoriet Lapis Lazuli - Lavasteen - Maansteen - Mookaiet - Malachiet - Natuurmateriaal - Obsidiaan - Onyx - Opaal - Opaliet - Parel  - Peridoot - Robijn - Rhodoniet - Rodochrosiet - Rookkwarts - Rozekwarts -Rutielkwarts  Serpentijn - Smaragd - Sodaliet- Spinel - Sugiliet- Tijgeroog - Toermalijn - Topaas - Turkoois - Unakiet - Zilver - Zoisiet - Dotpainting - Kazuri sieraden - Etnische sieraden - Steen-Art -Etnische kralen - diversen - Runen - Raamhangers -Buideltjes