Koraal


Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden Koraal

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

 

 

Koraal is er in vele kleuren. De rode, zwarte en roze koraal wordt als meest waardevol beschouwd. Koraal komt veel voor in de Middellandse Zee en de Stille Oceaan van Japan en Taiwan.

 

Koraal is opgebouwd uit cellen van kleine diertjes die op de zeebodem leven. Het komt voor in vele kleuren. Origineel is het mat en dof, maar het krijgt een prachtige glans als het wordt gepolijst. Er zijn erg veel soorten koraal, bijvoorbeeld sponskoraal, wat zichtbare poriλn heeft na het polijsten. Of bamboekoraal, wat in aparte takken groeit zoals bamboe.

Koraal is erg zacht en poreus en er moet zeer voorzichtig mee worden omgegaan. Cosmetica, heet water en zonlicht kunnen het beschadigen.

        

 

 Koraal is een van de oudste materialen die werden gebruikt als sierstenen.  In het oude China was rood Koraal een symbool van grote rijkdom en hoge sociale status. In veel culturen wordt Koraal aan kinderen gegeven, van oorsprong werd dit gedaan om ze te beschermen. Voor Boeddhisten is koraal een bescherming tegen kwade geesten.

  


Blauwe Koraal heeft een bijzondere werking op onze ziel. Koraal versterkt ons liefdesgevoel en de behoefte aan  vriendschap. Koraal beschermt ons tegen negatieve invloeden van buitenaf, en geeft energie en levenskracht.

Rode Koraal helpt bij bloedarmoede, hoge bloeddruk, ijzer tekort, steenpuisten en bij het krijgen van tanden bij baby's en kinderen. De steen werkt bloedstelpend, bevordert borstvoeding en heeft een positieve invloed op de benen.