Algemene

informatie over

Onyx      

Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden met Onyx

 

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

 

 


 

Onyx is ook een agaat, maar dan de zwarte soort. In de natuur komt deze zwarte kleur niet zoveel voor, en dat is er ook de reden van dat de meeste onyx gebrande lichtere agaat is. Dat gebeurt door de lichtere agaat in te branden met honing, waardoor die agaat dan zwart wordt.

Ook de gebrande onyx heeft een natuurlijke werking, omdat er een natuurlijke grondstof gebruikt wordt en er geen chemische stoffen worden toegevoegd. Datzelfde proces werd al door de oude Egyptenaren toegepast.

Behalve de zwarte onyx is er ook nog de zwart-witte onyx, die ook wel lagensteen of bandonyx genoemd wordt. Er is ook nog zwart-wit bruine onyx en de naam daarvan is sardonyx.

De zwart-witte bandonyx is een steen die door zijn afwisseling van witte en zwarte banden een goed evenwicht tussen die twee polen in zich heeft, en dat ook bij de drager zal bevorderen. Als steen tegen oorsuizingen is deze bandonyx zeer geschikt.

 

Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk. De zwarte onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan (wat zeker in deze tijd belangrijk is), hebben veel aan de zwarte compacte onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust.

 

 

 

Agaat - Amazoniet - Amethist - Aquamarijn - Aventurijn - Barnsteen - Bergkristal - Calciet - Carneool - Chakrastenen - Chalcedoon - Charoiet - Chrysopraas - Chrysocolla - Citrien - Dumortieriet - Fluoriet - GAIA GEMS - Granaat - Goudsteen - Hematiet - Howliet - Hemimorfiet - Ioliet - Jade - Jaspis - Koraal- Kyanite Labradoriet Lapis Lazuli - Lavasteen - Maansteen - Mookaiet - Malachiet - Natuurmateriaal - Obsidiaan - Onyx - Opaal - Opaliet - Parel  - Peridoot - Robijn - Rhodoniet - Rodochrosiet - Rookkwarts - Rozekwarts -Rutielkwarts  Serpentijn - Smaragd - Sodaliet- Spinel - Sugiliet- Tijgeroog - Toermalijn - Topaas - Turkoois - Unakiet - Zilver - Zoisiet - Dotpainting - Kazuri sieraden - Etnische sieraden - Steen-Art -Etnische kralen - diversen - Runen - Raamhangers -Buideltjes