Algemene

informatie over

Opaal

Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden met Opaal

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

 


 

Het woord opaal komt van het oude Indiaanse woord ‘upala’, wat edelsteen betekent. In het Sanskriet betekent opaal ‘kostbare steen’. Een opaal is een betoverend mooie steen, vooral de felgekleurde vonken die vanuit het binnenste van de steen schieten zijn schitterend mooi en het kleurenspel doet denken aan vuurwerk, dat openspat in de donkere nacht

      

   Australië staat bekend als dé vindplaats van Edelopaal.

klik Boulder Opaal

klik Zwarte Opaal

ook de Opalen uit de Awash Vallei in Ethiopie zijn van prachtig melkwit tot dieprood.

Opaal uit dit veld staan ​​bekend als Ethiopische opaal uit Welo.

klik Melk Opaal

 

Er bestaan allerlei soorten opaal, afhankelijk van hoe de opaal gevormd is.
We onderscheiden 3 hoofdsoorten.

  • De glinsterende edelopalen zijn het meest geliefd, vanwege hun bonte kleurenspel. Dit kleurenspel wordt opalescentie genoemd.
  • Wateropalen lijken op bergkristal. Ze zijn kleurloos, maar hebben een blauwige of melkachtige waas.
  • Alle overige opaalsoorten worden opaal of gewone opaal genoemd. Ze zijn doorschijnend tot ondoorzichtig met weinig tot geen kleurenspel.

 

Vuuropaal (klik) is een dynamische en vitaliserende steen. Het maakt enthousiast, spontaan, levendig, impulsief, vrolijk en geeft hoop en steun. De steen stimuleert veranderingen, nieuwe ideeën en initiatieven en zet aan tot handelen. Heeft een positieve werking op de geslachtsorganen, nieren, onderrug en onderbuik en darmen.

 

Roze Andesopaal (klik) is zeer behulpzaam bij heling van jezelf en anderen, de zachte Engelenenergie heelt oude stukjes en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Deze hele hoge fijne trillingen zorgen dat je meer begrip en acceptatie krijgt

Het versterkt de botten en spierenstelsel, ook bij krampen.  Goed bij stotteren, leert je te uiten. Zorgt voor een betere vochtafdrijving en ondersteunt bij het afvallen. Ook bij maag- en darmkrampen en slechthorendheid en oorsuizen.

 

Al eeuwenlang wordt in de helende krachten van Opaal geloofd. Opaal is een emotie steen, die de stemmingen van de mens reflecteert. Vuur en water, de sprankelende deeltjes in Boulder Opaal, de levendige flashes van Black Opaal en de zachte glans van witte Melk Opaal.

 

Nieuw ontdekt in Augustus 2014 is de Groene Opaal uit Madagaskar! En geïntroduceerd tijdens de laatste München-beurs in oktober 2014! Prachtige en vooral unieke kleur!

De groene Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je levenslustig en spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek.Behulpzaam bij chronische ziekten en bij overmatig slijm. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie). De steen geeft vitaliteit tijdens herstel.

 

Groene Opaal uit Tanzania. De blauwe Andes  Opaal uit Peru

klik Owyhee Opaal

 

De opvallende contrasten zijn karakteristiek voor de kleurige wereld van deze fascinerende edelsteen. Misschien hangt het van onze dagelijkse stemming af aan welke Opaal we de voorkeur geven. Opalen zijn als menselijke stemmingen, steeds veranderlijk, nooit hetzelfde..

Wanneer deze steen niet bij iemand past, zal hij hem niet vinden, maar wanneer de juiste tijd is gekomen, dan duikt hij eenvoudig op.

 

Onderhoud
Aangezien opaal verschillende hoeveelheden water kan bevatten, dient het beschermd te worden tegen extreme warmte en sterk licht, om zo uitdrogen te voorkomen. Daar opaal zachter is dan andere edelstenen, dient u er voorzichtig mee om te gaan, om zo beschadigingen te voorkomen. U kunt opaal het beste in lauwwarm water met een milde zeep en een zacht borsteltje schoonmaken. Droog uw sieraden altijd goed af en vermijd bijtende schoonmaakmiddelen.