Algemene

informatie over

Chalcedoon


Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden Chalcedoon

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

Kijk voor meer nieuws op Gaia Facebook

 

 


De Chalcedoon (blauwe agaat) behoort tot de kwartsfamilie met hardheid 7. De blauwe chalcedoon is licht tot helder blauw, soms met een streeppatroon, soms juist effen van kleur. Als de streeppatronen fijn en kantachtig zijn, wordt dit kristal ook wel blue lace agaat (blauw kant agaat) genoemd.

Overigens horen ook de appelgroene Chrysopras, de donkergroene Heliotroop, de Mosachat, de zwarte Onyx en de zwart-wit-bruine Sardonyx tot de Chalcedon-familie. Een steeds zeldzamere soort is de helderblauwe Chalcedon, die wordt gevonden in Namibië. Chalcedon werd in de oudheid gebruikt om de weergoden te eren, door er beeldjes uit te snijden. Chalcedon staat sinds mensenheugenis bekend als de redenaar-steen.

 

 

Natuurwondertjes zijn de Chalcedoon Rozetten.

Chalcedoon rozet met kristalafzettingen ontstaan in hete, kiezelzuurhoudende bronnen

 

Chalcedoon werd oorspronkelijk alleen in Namibië (Afrika) gevonden, echter tegenwoordig komt chalcedoon ook voor in Turkije, USA, en Brazilië.


 

De Chalcedoon helpt tegen koorts, vermindert spataders. Daarbij helpt de Chalcedoon bij keelholte- , hals- en strottenhoofdaandoeningen. Deze steen heeft een positieve invloed op spraakontwikkeling. Ook zorgt de Chalcedoon voor bescherming tegen aandoeningen aan de stembanden, het keelgebied en luchtwegen.

 


Vooral bij kinderen stimuleert deze steen het spraakgebied in de hersenen en behoed voor stotteren. De Chalcedoon schenkt meer zelfvertrouwen en zorgt voor een duidelijke uitspraak. Daarbij versterkt deze steen het doorzettingsvermogen en verdrijft melancholie.

Waar geestelijke arbeid verricht moet worden en de druk en spanningen hoog oplopen, zal hij kalmte en een positieve energie uitstralen.

 

Chalcedoon Gobi woestijnHet is dé steen voor mensen die driftig, snel geraakt of snel beledigd zijn. Chalcedoon leert je beter naar je eigen lichaam te luisteren en hierop te reageren.