Barnsteen

De Barnsteen is eigenlijk geen steen, maar versteend hars van miljoenen jaren oud. Het is de fossiele hars van prehistorische naaldbomen. Deze hars is miljoenen jaren geleden uit de bomen gekomen en daarna versteend. Het hars is meegenomen door grote rivieren naar de zee en in der loop der tijd veranderd in barnsteen. Soms komt het voor dat er restjes van planten en insecten in barnsteen zijn gebleven.

Barnsteen voelt warm aan terwijl natuurlijke edelsteenmaterialen gewoonlijk koud aanvoelen.
Het heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand. Maakt vrolijk en optimistisch en is daarom goed voor mensen die geneigd zijn tot depressiviteit. Zorgt voor een vergroting van het zelfvertrouwen, bevordert flexibiliteit en openhartigheid. Goed voor de maag en slijmvliezen. Helpt tevens bij allergieën en diabetes. Barsteen is een warme, zonnige steen die levensvreugde in je leven brengt. Door zijn warmte helpt hij bij reuma en pijn in de gewrichten.

Barnsteen komt in verschillende kleuren voor. De oudste heeft de kleur van ivoor. Barnsteen is een natuursteen, daarom is elk stukje uniek.

Barnsteen

Barnsteen is erg gevoelig, zacht en zeer brandbaar, er dient zorgvuldig mee omgegaan te worden om beschadigingen te voorkomen. Vermijdt alcohol, bleekmiddel, langdurige blootstelling aan hitte en heet water. Barnsteen kan het beste schoongemaakt worden met een zachte natte doek. Droog uw sieraden na het schoonmaken altijd goed af.

Menu werking edelstenen
Producten Barnsteen