Howliet

Howliet heeft een ontgiftende werking op het lichaam.

Helpt tandbederf te voorkomen en beïnvloedt de vorming van de tanden positief. Helpt bij ontkalking en bij genezing van botbreuken doordat er veel kalk in zit. Bevordert de aanmaak van moedermelk en heeft gunstige werking op zwangerschap.

Door het element Borium helpt het bij een besmetting van bijv. mondslijmvliezen en keelontsteking en helpt bij blaren en zweren in de mond. Het verzacht maagpijn en stimuleert de spijsvertering vooral bij stress en nervositeit en kan soms helpen bij vermageren. Helpt bepaalde angsten en twijfels oplossen en is een grote steun bij het zoeken naar zelfkennis en innerlijke rust.

Howliet heeft ook een positieve werking op slaapproblemen.

Howliet lijkt op een meer voorkomend mineraal, Magnesiet. De twee mineralen worden daarom vaak door elkaar gehaald. De Magnesiet heeft meer bruine bruin/zwarte aders. In de edelsteentherapie hebben deze mineralen echter een zeer verschillende werking. Howliet heelt huidwondjes en versterkt botten en tanden; magnesiet echter werkt in op de spijsvertering.

Howliet is gemakkelijk te verven. Geverfde howliet wordt soms aangeboden als het veel duurdere turkoois, en wordt dan misleidend turqueniet of turquereniet genoemd.

Menu werking edelstenen
Producten Howliet