Koraal

Koraal is er in vele kleuren. De rode, zwarte en roze koraal wordt als meest waardevol beschouwd. Koraal komt veel voor in de Middellandse Zee en de Stille Oceaan van Japan en Taiwan.

Koraal is opgebouwd uit cellen van kleine diertjes die op de zeebodem leven. Het komt voor in vele kleuren. Origineel is het mat en dof, maar het krijgt een prachtige glans als het wordt gepolijst. Er zijn erg veel soorten koraal, bijvoorbeeld sponskoraal, wat zichtbare poriën heeft na het polijsten. Of bamboekoraal, wat in aparte takken groeit zoals bamboe.

Koraal is erg zacht en poreus en er moet zeer voorzichtig mee worden omgegaan. Cosmetica, heet water en zonlicht kunnen het beschadigen.

Koraal is een van de oudste materialen die werden gebruikt als sierstenen. In het oude China was rood Koraal een symbool van grote rijkdom en hoge sociale status. In veel culturen wordt Koraal aan kinderen gegeven, van oorsprong werd dit gedaan om ze te beschermen. Voor boeddhisten is koraal een bescherming tegen kwade geesten.

Zwart koraal verlicht het brein, ondersteunt drukke kinderen en zuivert het bloed. Zwarte koraal versterkt zelfbewustzijn, helpt je te concentreren en laat je aarden. Zwart koraal kan op de huid gedragen worden of op een relevante plaats worden neergezet.

Blauwe Koraal vermindert stress en is goed voor de botten.
Werkt op de keelchakra en helpt je om dingen door te slikken en af te voeren. Zaken die je emotioneel dwarszitten maar niet geuit kunnen worden, kunnen zo worden losgelaten.

Daarnaast is deze steen ook geschikt voor mensen die moeite hebben zich te uiten.
Blauwe koraal geeft rust en een gevoel van vrijheid.

Koraal werkt ontspannend en rustgevend. Het brengt de emoties in balans en geeft een vredig gevoel. Stimuleert de bloedcirculatie en versterkt de botten.

Edelstenen en kristallen werken enkel ondersteunend en zijn nooit een vervanging voor therapie.
Raadpleeg daarom bij klachten altijd je huisarts.