Opaal

Het woord opaal komt van het oude Indiaanse woord ‘upala’, wat edelsteen betekent. In het Sanskriet betekent opaal ‘kostbare steen’. Een opaal is een betoverend mooie steen, vooral de felgekleurde vonken die vanuit het binnenste van de steen schieten zijn schitterend mooi en het kleurenspel doet denken aan vuurwerk, dat openspat in de donkere nacht

Zwarte Opaal
Boulder Opaal

Australië staat bekend als dé vindplaats van Edelopaal.

ook de Opalen uit de Awash Vallei in Ethiopie zijn van prachtig melkwit tot dieprood.
Opaal uit dit veld staan bekend als Ethiopische opaal uit Welo.

Melk Opaal
Owyhee Opaal

Er bestaan allerlei soorten opaal, afhankelijk van hoe de opaal gevormd is.
We onderscheiden 3 hoofdsoorten.

De glinsterende edelopalen zijn het meest geliefd, vanwege hun bonte kleurenspel. Dit kleurenspel wordt opalescentie genoemd.
Wateropalen lijken op bergkristal. Ze zijn kleurloos, maar hebben een blauwige of melkachtige waas.
Alle overige opaalsoorten worden opaal of gewone opaal genoemd. Ze zijn doorschijnend tot ondoorzichtig met weinig tot geen kleurenspel.

roze Andes opaal

Roze Andesopaal is zeer behulpzaam bij heling van jezelf en anderen, de zachte Engelenenergie heelt oude stukjes en brengt er zachte liefde voor in de plaats. Deze hele hoge fijne trillingen zorgen dat je meer begrip en acceptatie krijgt

Het versterkt de botten en spierenstelsel, ook bij krampen. Goed bij stotteren, leert je te uiten. Zorgt voor een betere vochtafdrijving en ondersteunt bij het afvallen. Ook bij maag- en darmkrampen en slechthorendheid en oorsuizen.

Groene Opaal

Nieuw ontdekt in Augustus 2014 is de Groene Opaal uit Madagaskar! En geïntroduceerd tijdens de laatste München-beurs in oktober 2014! Prachtige en vooral unieke kleur!

De groene Opaal versterkt eigenschappen en brengt kenmerken aan de oppervlakte die transformatie nodig hebben. Het helpt je je eigenwaarde te vergroten en maakt je levenslustig en spontaan. Emotioneel werd opaal altijd geassocieerd met liefde, hartstocht, verlangen en erotiek.Behulpzaam bij chronische ziekten en bij overmatig slijm. Het heeft een positieve werking op het geheugen, ziekte van Parkinson, infecties, koorts en bijnieren (insulineproductie). De steen geeft vitaliteit tijdens herstel.

Groene Opaal uit Tanzania

Blauwe Andes Opaal uit Peru

De opvallende contrasten zijn karakteristiek voor de kleurige wereld van deze fascinerende edelsteen. Misschien hangt het van onze dagelijkse stemming af aan welke Opaal we de voorkeur geven. Opalen zijn als menselijke stemmingen, steeds veranderlijk, nooit hetzelfde..

Wanneer deze steen niet bij iemand past, zal hij hem niet vinden, maar wanneer de juiste tijd is gekomen, dan duikt hij eenvoudig op.

Menu werking edelstenen
Producten Opaal