Joke Oomen –  de ontwerpster van Gaia sieraden.

Joke

Ik had een fijne baan als maatschappelijk werkster bij het Centrum Opvang Asielzoekers, tot ik mijn eerste burn-out kreeg. Dat was best een heftige periode waarin ik mezelf weer opnieuw moest ontdekken. De psycholoog gaf als advies om meer met mijn handen en minder met het hoofd te gaan werken. Ik had al heel vroeg een fascinatie voor edelstenen en kwam terecht bij de ZNLV – Zuid Nederlandse Lapidaristen vereniging. Daar volgde ik cursussen edelsteen determineren, edelsmeden en ook het edelsteen slijpen.
Mijn handen hadden hun plekkie gevonden.

Terug in mijn werk ging het met ups en downs. Gelukkig brachten de vakanties mij naar mooie landen zoals de Filipijnen, Bali en de andere Indonesische eilanden. China, Thailand, Cambodja. Daar kon ik mijzelf verwennen door in de meest afgelegen dorpjes mooie edelstenen en sieraden te kopen. Van die mooie oude kralen maakte ik thuis mooie etnische kettingen en oorbellen.

Gelukkig kon ik in 2006 met vervroegd pensioen en na een rondreis van 6 weken met de auto door Spanje wist ik het. Ik ging mijn eigen bedrijfje opstartten. Ik had inmiddels al zoveel moois gemaakt dat ik een kleine website begon en in de zomermaanden met mijn sieraden op de kunstmarktjes door het hele land stond.

En nog steeds sta ik in de zomermaanden op de kunstmarktjes door het hele land. Inmiddels is de website een stuk moderner . De behoefte om creatief bezig te zijn blijft. Al 16 jaar nog steeds bij mijn cluppie – de ZNLV om te smeden en te slijpen. Maar ook thuis in mijn werkkamer kan ik mijzelf heerlijk uitleven en mooie creaties maken. Zo komen vele unica ’s tot stand .

Het reizen doe ik ook nog graag. Afrika heeft inmiddels mijn hart gestolen en ben dan ook meerdere malen naar Kenia, Tanzania en Zanzibar geweest. En daar mooie oude sieraden en kralen tegengekomen die ik thuis dan weer kan verwerken in mijn sieraden.

Ik wordt zo blij van het maken van mooie en unieke creaties en ik hoop dat als je op de website komt en mijn werk ziet dat je er ook een beetje blij van wordt.

Gaia logo Apple Ipad

Gaia is de oermoeder.

Gaia ontstond uit chaos.

Gaia is moeder Aarde.

En zeg nou zelf….zijn al die mooie edelstenen en mineralen geen prachtige cadeaus van moeder aarde. ♥