Algemene

informatie over

Labradoriet       

Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden met Labradoriet

 

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

 

 

 

 

 

De naam van het mineraal Labradoriet is afgeleid van het schiereiland Labrador in Canada waar het voor het eerst beschreven werd. De steen werd in 1780 aan de oostkust van het eiland ontdekt door een pater en door hem naar het eiland vernoemd.

Het grijsachtig, zwart  tot geel en lichtgroene Labradoriet heeft een glasglans. Het karakteristieke kleurenspel, dat labradoriseren wordt genoemd, wordt veroorzaakt doordat het licht breekt op microscopisch kleine kristalletjes van verschillende donkere mineralen, die op de splijtvlakken liggen.

 

Labradoriet is een aurahealer. Hij schermt de persoon af voor de negatieve invloeden van anderen. Dit is wel de belangrijkste eigenschap van Labradoriet. Daarnaast versterkt hij de luchtwegen en helpt bij opvliegers en stress.

Labradoriet: is een heel goede beschermer en zelfs genezer. Als er lange tijd energie onttrokken wordt aan een persoon, dan kunnen er zwakke plekken ontstaan in de aura. Daardoor kan dan vermoeidheid optreden die zowel lichamelijk als geestelijk voelbaar is. Ook als iemand gedurende een langere periode medicijnen, drugs of alcohol gebruikt, kunnen die zwakke plekken ontstaan. Dat veroorzaakt een 'uit balans zijn'. Voor die mensen is de Labradoriet een uitstekende steen. De zwakke plekken zullen weer aangevuld worden en de vermoeidheid zal verdwijnen. Als daarbij dan nog een bergkristal gedragen wordt, dan blijft de nieuwe, krachtige energie ook in balans. Waar op gelet moet worden, is welke hoofdkleur het meeste in de steen aanwezig is en wat dat betekent.

Bijvoorbeeld:
- rood: maximale energie, doelbewustheid, aarden, eerste chakra
- geel: lichtkracht, levenswarmte, zonnevlecht, verwerken van ervaringen
- groen: groeikracht, ontwikkelingsdrang, neutralisatie, vierde chakra, hart,
- Blauw: verdieping, rust, vijfde chakra, keel, stem, blokkade in het uiten.
- Violet: kruin, vergeestelijking, meditatie

 

 

Voorbeelden van andere toepassingen: Geeft zelfvertrouwen en sterkt de realiteitszin. Versterkt het afweersysteem, biedt verlichting bij reumatische klachten en jicht. Vermindert de gevoeligheid voor kou en werkt bloeddrukverlagend.

Mensen die zelf genezer zijn of op een andere wijze dagelijks omgaan met mensen die ziek zijn, worden beschermd tegen negatieve invloeden en blijven 'heel'.

 

 

 

 

Agaat - Amazoniet - Amethist - Aquamarijn - Aventurijn - Barnsteen - Bergkristal - Calciet - Carneool - Chakrastenen - Chalcedoon - Charoiet - Chrysopraas - Chrysocolla - Citrien - Fluoriet - Granaat - Goudsteen - Hematiet - Howliet - Hemimorfiet - Ioliet - Jade - Jaspis - Koraal- KyaniteLabradoriet Lapis Lazuli - Larimar - Lavasteen - Maansteen - Mookaiet - Malachiet - Natuurmateriaal - Obsidiaan - Onyx - Opaal - Opaliet - Parel  - Peridoot - Robijn - Rhodoniet - Rodochrosiet - Rookkwarts - Rozekwarts - Serpentijn - Sodaliet-   Sugiliet- Tijgeroog - Toermalijn - Topaas - Turkoois - Unakiet - Zilver - Zoisiet - Rhea sieraden- GaiaGems - Kazuri sieraden - Etnische sieraden - Etnische kralen - diversen