Algemene

informatie over

Jade Nefriet

       


Welkom

Home

NIEUW !!

 

Sieraden Jade

 

Etnische sieraden

Gaia Gems

Stone-Art

 

Sieraden op naam edelsteen

 

Bestellen

Nieuws

Info

Rariteitenkabinet

Werking Edelstenen

 

 

Algemene Voorwaarden

Disclamer

 

Kijk voor meer nieuws op Gaia Facebook

 

 

 

Nieuw-Zeeland heeft enkele van de beste bronnen nefriet jade in de wereld. Nefriet, jade, greenstone en pounamu zijn slechts enkele namen van deze edelsteen die al duizenden jaren in vele culturen vereerd wordt. Je kunt het op de volgende manier onthouden. De Europese kolonisten van Nieuw-Zeeland noemde het greenstone, de geoloog noemt het nefriet, de gemologist noemt het jade en de Maori noemen het pounamu. Allemaal verschillende termen die dezelfde edelsteen beschrijven.


Jade staat bekend als een gelukbrengende groene edelsteen. Maar eigenlijk is jade een verzamelnaam van verschillende mineralen. En jade is weliswaar meestal groen, maar kan ook grijs, zwart, rood, paars, roze, lila, wit, geel of bruin zijn.

Bron: www.semoea.nlDe oorsprong van het woord nefriet komt van het Griekse woord nephros wat nier betekent. Deze edelsteen werd vermalen en als pasta ingenomen door mensen die aan nierstenen lijden. Andere droegen jade hangers om nieren en de lever te beschermen. Ook vandaag de dag worden er in new age boeken helende eigenschappen toebedeelt aan jade. Jade zou de nieren versterken en blaasproblemen verhelpen.