Onyx

Onyx is ook een agaat, maar dan de zwarte soort. In de natuur komt deze zwarte kleur niet zoveel voor, en dat is er ook de reden van dat de meeste onyx gebrande lichtere agaat is. Dat gebeurt door de lichtere agaat in te branden met honing, waardoor die agaat dan zwart wordt.

Ook de gebrande onyx heeft een natuurlijke werking, omdat er een natuurlijke grondstof gebruikt wordt en er geen chemische stoffen worden toegevoegd. Datzelfde proces werd al door de oude Egyptenaren toegepast.

Onyx bij je dragen kan helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig en verantwoordelijk. De zwarte onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan (wat zeker in deze tijd belangrijk is), hebben veel aan de zwarte compacte onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust.

Menu werking edelstenen
Producten Onyx